Bina ve Tesis Yönetiminde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının Önemi
(Yüksek Lisans Tezi)
Bina ve Tesis Yönetimi hem sağladığı hizmetler hem de ülke ekonomisinde yarattığı istihdam açısından büyük önem arz ediyor olmasına karşın henüz devletin bu alanda bir çalışması bulunmadığı gibi bir sektör olarak da yer almamaktadır. 6331 Sayılı kanunun ertelenen maddeleri 01.07.2016 yılında yürürlüğe girmesi ile bu alandaki çalışmaların artacağını umut etmekteyim.
Bina ve Tesis Yönetimi ile ilgili çalışmalar bakıldığında işin daha çok muhasebesel ve hukuki yönlerinde yoğunlaşıldığı görülmektedir. Bu nedenle YÖK tarafından kabul gören ve yayınlanan tezimle, hem personelin iş güvenliği hem de sektörün sorunlarına değinilmesi açısından bir ilke imza atılmıştır.
6331 sayılı kanunun apartmanlar için olan kısmının 01.07.2016 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanırken apartman ve site yöneticilerinin yeni kanun hakkında ne kadar bilgiye sahip olduklarını ve hazır olup olmadıklarını araştırmayı amaçlayan bir çalışma yapılmıştır.
Makale Ocak 2017 tarihinde Nişantaşı Üniversitesinin hakemli bir yayın olan Sosyal Bilimler Dergisinde yayınlamıştır.
Çalışmanın tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz (Sayfa 67-88 arasında).
http://www.nisantasi.edu.tr/fileex///duyurular/NUSBD4-2.pdf
10-11 Ekim 2019 tarihinde Ankara Üniversitesi tarafından Wyndham Otel'de düzenlenen konferans sektörde bir ilk olması ve sağladığı katkıları ile oldukça önemlidir.
Senelerdir tesis yöneticiliğinin önemini vurgulamak amacıyla yayınladığım akademik çalışmalar veya gazete yazılarım olsun, kitabım olsun yine de bu konferansı bir fırsat bilerek Tesis Yönetiminde Yöneticilerin Eğitiminin Önemini savunduğum bir bildiri sunumu yaptım. Ancak bildiri kitapçığı henüz yayınlamadığı için tamamını paylaşamıyorum.
Konferansın detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.